Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii.
Categorii

Ghebele si Baba Iarna

Postat de administrator 23.02.2018 0 Comentarii Productie,

 

Se pare ca iarna ar trebui sa fie pentru noi, cei cu activitati sezoniere, un anotimp al reflectiilor si planurilor de viitor. Ei bine, m-am saturat de-atata reflectie. Planuri de obicei nu-mi fac, si cum nu am putut fi prezenta in micul meu bordei de la Metro Baneasa - din motive de inghet si zapada, dupa o foiala lunga si trei cafele am simtit ca trebuie sa-mi macin timpul cu ceva. Si cum niciodata nu reusesc sa procesez tot ce strang primavara, vara si toamna, am atentat la congelator si am scos cateva kg de ghebe, cateva kg de ardei copt, ceva tarhon, am mai baut o cafea de incurajare si inspiratie si am provocat-o pe baba asta careia ii spunem iarna, si care nu se mai sfarseste la o lupta usor nedreapta - ea, afara iar eu, in bucatarie.

 

 

Ghebele mele, mici si dupa cum vedeti tare dragalase ( culese cu mare greutate din Codrii Vlasiei), alaturi de ceva fasii de ardei copt, boabe de piper, ienibahar, frunze de tarhon, ulei, vin alb si sare, fierb acum molcom pe o plita de piatra. Gandeam sa le spun Ghebe cu Ardei Copt - din gradina Cucoanei, mi-e teama insa ca voi fi acuzata de fals in declaratii, Codrii Vlasiei nefiind ai mei, insa risc si dupa ce adaug o lingurita de miere, ii pun in borcane si ii etichetez, sa stea sub patura pana maine stiind ce sunt, nu asa ca niste neica - nimeni, fara nume si identitate. Iar de vineri voi testa apetitul vostru, bineinteles tot la casuta cu bunataturi din gradina magazinului Metro Baneasa.O zi proaspata sa aveti!

 

Comenteaza

Loading...