Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii.

Despre mine

Lucia Lupea

 

Sunt inginer horticol si doctor in stiinte cu specializari multiple in domeniul ingineriei genetice si geneticii moleculare.

Iubesc pamantul, am o usoara stare de ameteala creata de culoarea si structura sa nativa si atunci, in fiecre zi ma straduiesc sa-mi tratez aceasta afectiune cronica prin ocuparea lui sistematica si temeinica, prin acoperirea lui de un strat consistent de culoare, verde pe cat posibil. Seman o samanta in pamantul negru, o ud, ii vorbesc si astept sa creasca. Miracolul este ca-mi si raspunde, creste si se dezvolta asemeni unui pui de om. Nu-mi vorbeste, insa imi raspunde in fiecare zi printr-o noua frunza, o noua floare, un nou fruct.

Intr-un cuvant, sunt fericita alaturi de plantele mele si as fi si mai fericita sa va impartasesc toate, sau aproape toate cunostintele acumulate in 25 de ani. Ma bucur de fiecare floare, de fiecare fruct, de fiecare gaza, buna sau rea din culturile mele. Viata este mereu surprinzatoare si in lumea plantelor, nu numai a oamenilor.

Imi doresc sa va aduc aminte ca fiecare din voi aveti un bunic sau un strabunic undeva la tara, ca radacina voastra nu este aglomerarea urbana, ci aerul curat al campiei sau al padurii, mirosul diminetii inrourate si al toamnei pline de parfum, al zapezilor curate si al cozonacilor proaspeti, ai colindatorilor si ai ghioceilor ititi de sub zapada. Va fi interesant zic eu, veti afla lucruri noi si folositoare, va veti simti fie impacati cu voi, fie intrigati de cei din jurul vostru.

 

Va astept cu mare drag si interes!

 

Loading...